Εύκολο, νόστιμο, αγαπημένο!
...και όλο σοκολάτα!
ΥΛΙΚΑ:
90 γρ. κορνφλάουρ
900 γρ. γάλα πλήρες
320 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μέλι
50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.σ. κοφτή στιγμιαίο καφέ
1 κ.σ. κοφτή στιγμιαίο καφέ
1 κουβερτούρα
2 βανίλιες
150 γρ. βούτυρο
2 πακέτα κρουασανάκια με γέμιση μιλφεϊγ
2 πακέτα κρουασανάκια με γέμιση μιλφεϊγ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο,τον καφέ και τις βανίλιες, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με το κορνφλάουρ, και ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να πήξει και να γίνει μια πηχτή και λεία κρέμα.
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε τη σοκολατένια κρέμα σε ένα βαθύ μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
- Μόλις τη βγάλουμε, χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ χειρός ή το ραβδομπλέντερ, να αφρατέψει.
- Κόβουμε τα κρουασανάκια στη μέση και τα βουτάμε για λίγο σε ελάχιστο κονιάκ ή baileys.
- Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε λίγη κρέμα και προσθέτουμε κρουασανάκια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να καλυφθούν όλα τα κρουασανάκια από σοκολάτα.
- Στολίζουμε με σαντιγί,αμύγδαλο φιλέ,ή ότι άλλο μας αρέσει.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!