ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ



ΥΛΙΚΑ:
μπριζόλες χοιρινές 
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
2-3 κ.σ. έτοιμη barbeque sauce



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, κατά προτίμηση, χαμηλή και φαρδιά.
  • Θωρακίζουμε το κρέας καλά και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να συγκρατήσει τα υγρά του και να παραμείνει ζουμερό. Προσοχή, αν δούμε ότι το κρέας μας κολλάει στον πάτο του σκεύους, δεν το πειράζουμε.Το ελέγχουμε με ένα πιρούνι και όταν το κρέας είναι έτοιμο από την κάτω πλευρά, θα ξεκολλήσει μόνο του! Εάν το σκεύος μας είναι πιο στενό, θωρακίζουμε τις μπριζόλες μια μια, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και έπειτα, τις τοποθετούμε όλες μαζί στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο μας, ψιλοκομμένο και σοτάρουμε ελαφρώς,σε μέτρια φωτιά, για να μην καεί το σκόρδο.
  • Σβήνουμε τις μπριζόλες με το κρασί και περιμένουμε να απορροφηθεί όλο.
  • Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται, ώστε να σκεπαστούν οι μπριζόλες.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να βράσουν καλά, δοκιμάζοντας με ένα πιρούνι και συμπληρώνοντας λίγο νερό, αν και εφόσον χρειάζεται. Μπορούμε να τις μαγειρέψουμε και στη χύτρα, για 20 λεπτά το πολύ.
  • Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, το αφήνουμε να μείνει με ελάχιστο νερό με ανοιχτό καπάκι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη σως.
  • Γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές τις μπριζόλες και μετά από 1-2 λεπτά είναι έτοιμες!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Σχόλια