ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
70 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
3 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
αλεύρι όσο πάρει (περίπου μισό κιλό, ίσως και λιγότερο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ζεσταίνουμε το νερό με το βούτυρο.
- Σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε λίγο από το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το αλάτι και σταδιακά και εναλλάξ νερό και αλεύρι μέχρι να τελειώσει το νερό μας και η ζύμη να είναι μαλακή και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και πλαθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Την τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί και την αφήνουμε πάλι, να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αλειφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25'.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Συνταγή της Εύας Τριανταφυλλίδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου