ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ...ΑΛΛΙΩΣ!



1 πακέτο μακαρόνια  βρασμένα και βουτυρωμένα (ριγκατόνι ή πέννες ή μακαρόνια για παστίτσιο)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες τριμμένες
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
ένα σφηνάκι κρασί
2 κ.γ. κέτσαπ
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη
λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
νερό όσο πάρει


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σοτάρουμε, ελαφρά, τα λουκάνικα σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, προσέχοντας να μην καεί.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε, μέχρι τα λουκάνικα να μείνουν και πάλι με το λάδι τους.
  • Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και την κέτσαπ.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
  • Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και αν μας φαίνεται ξινή, λόγω της ντομάτας, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
  • Συμπληρώνουμε νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
750 ml φρέσκο γάλα
2 χτυπημένα αυγά
λίγο ελαιόλαδο
80 γρ.αλεύρι
αλάτι
πιπέρι 
μοσχοκάρυδο
45 γρ. βούτυρο


EKTEΛΕΣΗ:
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  • Μόλις πήξει η κρέμα μας, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να ομογενοιποιηθεί, και την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με τη σάτσα.Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Απλώνουμε τη μπεσαμέλ... 


..και προσθέτουμε λίγο τυρί και 
γλυκιά πάπρικα .



Ψήνουμε στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας και να πιάσει κρούστα!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Σχόλια