ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

Για όσους θέλουν μπουγάτσα στη στιγμή με πολύ λίγα υλικά και ελάχιστο κόπο!



ΥΛΙΚΑ:
Ψωμί για τοστ 
250 γρ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. βούτυρο
1 βανίλια
1/2 κούπα ζάχαρη
άχνη ζάχαρη
κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  • Μόλις πήξει, προσθέτουμε τη βανίλια, το βούτυρο και τον κρόκο και ανακατεύουμε για λίγο, σε χαμηλή φωτιά.Αν μας αρέσει, προσθέτουμε και ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα βαθύ πιάτο, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί.
  • Κόβουμε, αν θέλουμε τις ακρούλες του ψωμιού και το αφήνουμε με την ψίχα.
  • Με έναν πλάστη ανοίγουμε της φέτες του τοστ και απλώνουμε στην άκρη μια ποσότητα κρέμας.
  • Τυλίγουμε το ρολό και τα τηγανίζουμε ελαφρώς σε τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Σχόλια