Για τη γέμιση:
100 γρ. φέτα
50 γρ. ανθότυρο
δυόσμο
πιπέρι
Για το κουρκούτι:
1ος τρόπος:
1/2 κούπα φαρίνα
1/2 κούπα νερό
2 κ.σ. ούζο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
ή
2ος τρόπος:
1 κούπα φαρίνα
200 ml μπύρα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Και στις 2 περιπτώσεις, φτιάχνουμε ένα πηχτό χυλό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε καλά τούς ανθούς και τους αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.
- Αφαιρούμε τους στημόνες από το εσωτερικό του άνθους με προσοχή και γεμίζουμε με τη γέμιση.
- Ενώνουμε τα πέταλα και τα στρίβουμε απαλά προς μια κατευθυνση για να κλείσουν.
- Ετοιμάζουμε το κουρκούτι και παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο στη φωτιά. Δε ρίχνουμε πολύ ελαιόλαδο, για να γίνουν τραγανά!
- Τα βουτάμε στο κουρκούτι και κατευθείαν στο τηγάνι!
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και έπειτα τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το περιττό λάδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου