ΤΗΓΑΝΙΤΑ "ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ" ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ



Υλικά για 12 ανθούς:
Για τη γέμιση:
100 γρ. φέτα 
50 γρ. ανθότυρο
δυόσμο
πιπέρι

Για το κουρκούτι:
1ος τρόπος:
1/2 κούπα φαρίνα
1/2 κούπα νερό
2 κ.σ. ούζο
1 αυγό
αλάτι 
πιπέρι
ή
2ος τρόπος:
1 κούπα φαρίνα
200 ml μπύρα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Και στις 2 περιπτώσεις, φτιάχνουμε ένα πηχτό χυλό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλένουμε καλά τούς ανθούς και τους αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.
  • Αφαιρούμε τους στημόνες από το εσωτερικό του άνθους με προσοχή και γεμίζουμε με τη γέμιση.
  • Ενώνουμε τα πέταλα και τα στρίβουμε απαλά προς μια κατευθυνση για να κλείσουν.
  • Ετοιμάζουμε το κουρκούτι και παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο στη φωτιά. Δε ρίχνουμε πολύ ελαιόλαδο, για να γίνουν τραγανά!
  • Τα βουτάμε στο κουρκούτι και κατευθείαν στο τηγάνι!
  • Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και έπειτα τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το περιττό λάδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια