Ένα υπέροχο και εύκολο γλυκό ταψιού που θα λατρέψετε!
ΥΛΙΚΑ:
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
130 ml γάλα
180 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. μπέικιν
40 γρ. κακάο
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
7 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/2 κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη φρυγανιά, το κακάο και το μπέικιν.
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο στον κάδο του μίξερ για 2'.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, τα αυγά και το γάλα.
- Ρίχνουμε στον κάδο το μείγμα των στέρεων υλικών και συνεχίζουμε την ανάδευση μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με κακάο, χτυπώντας το ελαφρά, για να κολλήσει στο βούτυρο.
- Μεταφέρουμε το χυλό στο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να ψηθεί καλά. Ελέγχουμε το ψήσιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού. Όταν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.
- Παράλληλα με το ψήσιμο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα για 5' από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει.
- Περιχύνουμε το ζεστό κεικ με το σιρόπι και περιμένουμε να απορροφηθεί.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και περιχύνουμε το γλυκό μας.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς στο ψυγείο, χωρίς να παγώσει εντελώς η σοκολάτα και το κόβουμε.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου