Θυμίζει κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, είναι πανεύκολο,
γευστικό και μπορείτε να το απολάυσετε και κρύο!
ΥΛΙΚΑ:
5 κολοκύθια
1 ξερό κρεμμύδι
300 γρ. φέτα τριμμένη
120 γρ. λαδοτύρι ή κεφαλοτύρι
4 αυγά χτυπημένα πολύ καλά
4 γεμάτες κ.σ. φαρίνα
1 κούπα γάλα
λίγο αλατι
πιπέρι
1 κ.σ. δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα μεταφέρουμε στο σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, και μετά από λίγο, τα στίβουμε , έτσι ώστε να αφήσουν όλα τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά.Στη συνέχεια το αποσύρουμε και αφήνουμε το κρεμμύδι να κρυώσει.
- Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το κολοκύθι, τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά, μεχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Εάν δούμε ότι το μείγμα είναι πιο ρευστό, συμπληρώνουμε με αλεύρι ώσπου να πήξει.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και μεταφέρουμε το χυλό.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως ότου ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές και ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου