ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό μοσχάρι
μανιτάρια
1
πιπεριά φλωρίνης
2
καρότα
1
σκελίδα σκόρδο
λίγο
ελαιόλαδο
μισό
ποτηράκι κόκκινο κρασί
2
ντομάτες ή χυμό ντομάτας
1
κ.σ. πελτέ
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα.Το αφήνουμε να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά μας, κομμένα. Στο τέλος, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί και περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα ή το χυμό και τον πελτέ, αραιωμένο σε λίγο χλιαρό νερό.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε νερό, καλύπτοντας το κρέας και τα λαχανικά μας.
- Μαγειρεύουμε σε χύτρα για μισή ώρα και έπειτα ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να τραβήξει τα υγρά του , σε μέτρια φωτιά. Για μαγείρεμα σε κατσαρόλα θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο μαγειρέματος, περίπου 2 ώρες.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου