400 γρ. θρυμματισμένο τσουρέκι
1 σφηνάκι Baileys ή κονιάκ
250 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1/2 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού
150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1/2 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού
(ή βράζουμε 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα νερό και φλούδα από λεμόνι,
μέχρι να δέσει καλά. Όσο περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο)1 σφηνάκι Baileys ή κονιάκ
3 κ.σ. κακάο
2-3 πρέζες κανέλα σκόνη
μισή με 1 πρέζα γαρύφαλλο
ΓIA ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
500 γρ κουβερτούρα
2-3 κ.σ. καλαμποκέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Θρυμματίζουμε στο μούλτι το τσουρέκι και τα καρύδια και τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ, έως ότου ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση των μπαχαρικών, αν χρειάζεται.
- Απλώνουμε στον πάγκο μας 2 μακρόστενα φύλλα μεμβράνης και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα μας.
- Φτιάχνουμε 2 μακρόστενα μπαστούνια σε στρογγυλό σχήμα, ή ακόμη καλύτερα, το κάτω μέρος τους να είναι επίπεδο, ώστε να θυμίζουν μισοφέγγαρα, μόλις τα κόψουμε.
- Στρίβουμε τις άκρες τους και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Αφού παγώσουν αρκετά,λίγες ώρες αργότερα, ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα, ή σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το σπορέλαιο, ανακατεύοντας καλά.Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς.
- Κόβουμε, αρχικά, το ένα μπαστούνι σε πολύ λεπτές φέτες, και τις βουτάμε μια-μια στη λιωμένη σοκολάτα.
- Μεταφερουμε τις καριόκες μας, σε αντικολλητικό χαρτί και τις διακοσμούμε με καρύδια ολόκληρα ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.
- Αφού στεγνώσει καλά το γλάσο, τυλίγουμε τις καριόκες μας, με αλουμινόχαρτο και τις διατηρούμε στη συντήρηση, ή στην κατάψυξη για αρκετές ημέρες!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου