ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ

Η συνταγή για τις αγαπημένες, αυθεντικές καριόκες ΕΔΩ! 



ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. θρυμματισμένο τσουρέκι

 250 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 
150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη 
1/2 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού
 (ή βράζουμε 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα νερό και φλούδα από λεμόνι
μέχρι να δέσει καλά. Όσο περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο)
 1 σφηνάκι Baileys ή κονιάκ 

3 κ.σ. κακάο 
 2-3 πρέζες κανέλα σκόνη 
μισή με 1 πρέζα γαρύφαλλο



ΓIA ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
 500 γρ κουβερτούρα
2-3 κ.σ. καλαμποκέλαιο 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Θρυμματίζουμε στο μούλτι το τσουρέκι και τα καρύδια και τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ, έως ότου ενωθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση των μπαχαρικών, αν χρειάζεται.
  • Απλώνουμε στον πάγκο μας 2 μακρόστενα φύλλα μεμβράνης και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα μας.
  • Φτιάχνουμε 2 μακρόστενα μπαστούνια σε στρογγυλό σχήμα, ή ακόμη καλύτερα, το κάτω μέρος τους να είναι επίπεδο, ώστε να θυμίζουν μισοφέγγαρα, μόλις τα κόψουμε.
  • Στρίβουμε τις άκρες τους και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  • Αφού παγώσουν αρκετά,λίγες ώρες αργότερα, ετοιμάζουμε το γλάσο.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα, ή σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το σπορέλαιο, ανακατεύοντας καλά.Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς.
  • Κόβουμε, αρχικά, το ένα μπαστούνι σε πολύ λεπτές φέτες, και τις βουτάμε μια-μια στη λιωμένη σοκολάτα.
  • Μεταφερουμε τις καριόκες μας, σε αντικολλητικό χαρτί και τις διακοσμούμε με καρύδια ολόκληρα ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.
  • Αφού στεγνώσει καλά το γλάσο, τυλίγουμε τις καριόκες μας,  με αλουμινόχαρτο και τις διατηρούμε στη συντήρηση, ή στην κατάψυξη για αρκετές ημέρες!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια