Mια εύκολη, ανάλαφρη και γευστική τουρτα, τέλειο σοκολατένιο παντεσπάνι,
με τη γεύση του αγαπημένου μας κεικ σοκολάτας!
Και φυσικά, τη διαφορά κάνει η μους μπουένο!
Δοκιμάστε την!
(Εάν βάλετε και κρέμα μιλφέιγ, φτιάξτε μισή δόση μους μπουένο)
Για την κρέμα:
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφεϊγ
600 ml φρέσκο γάλα
Για τη σαντιγί:
1 φάκελο Garni
200 ml φρέσκο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ανακατεύουμε τα υλικά για το παντεσπάνι και το βάζουμε σε τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. με μια λαδόκολλα, έτσι ώστε να μην κολλήσει.
- Μόλις βυθίσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κεικ και βγει καθαρό, είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει πολύ καλά, για να το ξεφορμάρουμε εύκολα και να το κόψουμε. Εγώ, εάν το φτιάξω το βράδυ, το αφήνω μέχρι το επόμενο πρωι σκεπασμένο με μια λαδόκολλα να έρθει στη σωστή θερμοκρασία.
- Πριν τη συναρμολόγηση της τούρτας μας, χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα και για τη σαντιγί σε 2 διαφορετικά μπολ, τα οποία αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
- Με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι, κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι, σε 3 ισόπαχα μέρη.
- Τοποθετούμε σε ένα δίσκο το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι μας και το καλύπτουμε με τη μους μπουένο.
- Συνεχίζουμε με το δεύτερο δίσκο και απλώνουμε την κρέμα μιλφεϊγ.
- Σκεπάζουμε με το τελευταίο κομμάτι από το παντεσπάνι μας και με το κορνέ κάνουμε σχέδια με τη σαντιγί.
- Στολίζουμε την τούρτα μας με υλικά της αρεσκείας μας.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου