Για τη βάση του γλυκού θα χρειαστούμε 150 γρ. από τριμμένο κέικ ή παντεσπάνι.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
½ ποτήρι του νερού νερό
Λίγο χυμό από λεμόνι
½ κ.σ. γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα μπρίκι βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό για 5' και στο τέλος προσθέτουμε και την γλυκόζη.
- Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο.
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:
400 γρ. γαλα
1 φακελάκι του εμπορίου κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμο.
Τα χτυπάμε στο μίξερ και γεμίζουμε.
Κρέμα Μπουένο μπορούμε να προμηθευτούμε από ζαχαροπλαστείο,
ή να φτιάξουμε δική μας (Συνταγή ΕΔΩ).
Θα χρειαστούμε, επίσης, λίγο σιρόπι σοκολάτας για το σχέδιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Στα σφηνάκια βάζουμε τα τρίμματα από το παντεσπάνι ή το κέικ και τα σιροπιάζομαι.
- Ρίχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και στη συνέχεια τη κρέμα Μπουένο και τέλος το σιρόπι σοκολάτας.
- Κάνουμε το σχέδιο με μια οδοντογλυφίδα.
EXTRA TIPS:
Καλό θα είναι να τα ετοιμάσουμε μια μέρα νωρίτερα από αυτήν που θα τα σερβίρουμε, έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά και να μας δώσουν την πρέπουσα γεύση!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Συνταγή της Τασίας Μιχαηλίδου!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου