ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
1 ποτήρι του νερού αλεύρι κοσκινισμένο
1 ποτήρι του νερού άχνη ζάχαρη
5 αυγά
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ, ώσπου να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους, μέχρι να ασπρίσουν.
- Ενώνουμε το μείγμα της ζάχαρης και των κρόκων με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, με μια μαριζ.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε για 30'-35' στους 180, ανάλογα με το φούρνο,
- Κόβουμε το παντεσπάνι μόλις κρυώσει καλά!
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό για 2-3 λεπτά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε μια φλούδα από λεμόνι και ένα ξύλο κανέλας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ:
250 γρ. βιτάμ
3 αυγά
10 κ.σ άχνη ζάχαρη
8 κ.σ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Στο μίξερ ξεκινάμε να ανακατεύουμε το βιτάμ με την άχνη.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κακάο.
- Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ, ώστε να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
- Συναρμολογούμε την τούρτα μας, την καλύπτουμε με βουτυρόκρεμα, σαντιγύ ή γκανάζ σοκολάτας και κάνουμε σχέδια με τη ζαχαρόπαστα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου