Η ΤΕΛΕΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΙΤΣΑ



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

1 φλιτζάνι χλιαρό νερο
1 φακελάκι μαγιά 
3 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 κ.γ.ζάχαρη 
1 κ.γ. αλάτι 
αλεύρι όσο παρει 
(να υπολογίσετε περίπου μισό κιλό)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε λίγο από το νερό και τη μαγιά και το ανακατεύουμε με το χέρι μας.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το νεράκι που μας έχει απομείνει, μέχρι να τελειώσει το φλυτζάνι και να γίνει μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη μας.



ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι 
πολτό σκόρδου
λίγη πάπρικα 
Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.


Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τη ζύμη και συμπληρώνουμε τα υλικά μας.

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο φρέσκο και ξερό κρεμύδι και μανιτάρια.Τα απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα.
  • Απλώνουμε φέτες ντομάτας και φρέσκια ρίγανη.
  • Ψήνουμε  την πίτσα στους 200οC για 20' περίπου.

EXTRA TIPS:
  1. Όταν βράζουμε πατάτες, μπορούμε να κρατήσουμε το νερό για να φτιάξουμε το ζυμάρι της πίτσας. Γίνεται πολύ ελαστικό και αφράτο!
  2. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα νηστίσιμα υλικά όπως: πιπεριές διαφόρων ειδών, νηστίσιμο τυρί φέτα ή κίτρινο, ελιές και πολλά άλλα!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
 

Συνταγή της Εύας Τριανταφυλλίδου

Σχόλια