1 φλιτζάνι χλιαρό νερο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ.ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
αλεύρι όσο παρει
(να υπολογίσετε περίπου μισό κιλό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε λίγο από το νερό και τη μαγιά και το ανακατεύουμε με το χέρι μας.
- Προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το νεράκι που μας έχει απομείνει, μέχρι να τελειώσει το φλυτζάνι και να γίνει μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη μας.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πολτό σκόρδου
λίγη πάπρικα
Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τη ζύμη και συμπληρώνουμε τα υλικά μας.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο φρέσκο και ξερό κρεμύδι και μανιτάρια.Τα απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα.
- Απλώνουμε φέτες ντομάτας και φρέσκια ρίγανη.
- Ψήνουμε την πίτσα στους 200οC για 20' περίπου.
EXTRA TIPS:
- Όταν βράζουμε πατάτες, μπορούμε να κρατήσουμε το νερό για να φτιάξουμε το ζυμάρι της πίτσας. Γίνεται πολύ ελαστικό και αφράτο!
- Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα νηστίσιμα υλικά όπως: πιπεριές διαφόρων ειδών, νηστίσιμο τυρί φέτα ή κίτρινο, ελιές και πολλά άλλα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Συνταγή της Εύας Τριανταφυλλίδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου