ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ



ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ή λίγο πολτό σκόρδου
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
λίγο κρασί
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
λίγη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, λίγο κρασί, τα μπαχαρικά μας και τη ζάχαρη.
  • Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το ρύζι και το νερό.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό, όποτε χρειάζεται.
  • Μόλις βράσει το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βασιλικό. 
  • Καλό θα είναι να αφήσουμε λίγο το φαγητό μας να σταθεί, πριν το σερβίρουμε.


EXTRA TIPS:
  1. Μπορούμε, αντί για χυμό, να χρησιμοποιήσουμε φρεσκιες ντομάτες.
  2. Αν μας αρέσει, προσθέτουμε και πιπεριές.
  3. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βασιλικό, με ξερό δυόσμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συνταγή της Εύας Τριανταφυλλίδου!

Σχόλια