1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ή λίγο πολτό σκόρδου
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
λίγο κρασί
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, λίγο κρασί, τα μπαχαρικά μας και τη ζάχαρη.
- Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το ρύζι και το νερό.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό, όποτε χρειάζεται.
- Μόλις βράσει το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βασιλικό.
- Καλό θα είναι να αφήσουμε λίγο το φαγητό μας να σταθεί, πριν το σερβίρουμε.
- Μπορούμε, αντί για χυμό, να χρησιμοποιήσουμε φρεσκιες ντομάτες.
- Αν μας αρέσει, προσθέτουμε και πιπεριές.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βασιλικό, με ξερό δυόσμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Συνταγή της Εύας Τριανταφυλλίδου!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου