ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΚΟΡΔΩΤΑ & ΑΦΡΑΤΑ

Υπέροχα, πεντανόστιμα και κορδωτά τσουρέκια, για σίγουρη επιτυχία! Δοκιμάστε τα!

ΥΛΙΚΑ:

470 γρ. αλεύρι για τσουρέκια 
ή για όλες τις χρήσεις 
1 φακελάκι μαγιά ξηρή 

1 αυγό και 1 ασπράδι
(τον κρόκο θα τον κρατήσουμε για επάλειψη )
200 ml γάλα 

70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 

6 κ.σ. ζάχαρη 
1/2 κ.γ. μαχλέπι 
4-5 δάκρυα μαστίχας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι τα 200 γρ. από το αλεύρι, τη μαγιά, 1 κ.σ. από τη ζάχαρη, το αυγό και το ασπράδι. 
  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και τις 5 κουταλιές ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφού χλιαρύνει το μείγμα, βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  •  Σε ένα γουδί ρίχνουμε τα δάκρυα μαστίχας και τα χτυπάμε με λίγη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σκόνη. 
  • Τη ρίχνουμε στο λεκανάκι μαζί με το μαχλέπι και προσθέτουμε, εναλλάξ, το μείγμα του γάλακτος που έχουμε ζεστάνει με το υπόλοιπο αλεύρι (τα 270 γρ.) ζυμώνοντας πολύ καλά. 
  • Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει και πλάθουμε τσουρέκια σε ότι σχήμα θέλουμε.



  • Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν. 
  • Αραιώνουμε τον κρόκο που κρατήσαμε με ελάχιστο νερό, αλείφουμε τα τσουρεκακια και ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να πάρουν χρώμα!



EXTRA TIPS:
Tη μαστίχα την έχουμε βάλει από πριν στο ψυγείο, να παγώσει κι έτσι θα χτυπηθεί και θα γίνει σκόνη πολύ πιο εύκολα, χωρίς να κολλάει!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!


Συνταγή της Εύας Τριανταφυλλίδου

Σχόλια