Υπέροχα, πεντανόστιμα και κορδωτά τσουρέκια, για σίγουρη επιτυχία! Δοκιμάστε τα!
ΥΛΙΚΑ:
ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγό και 1 ασπράδι
(τον κρόκο θα τον κρατήσουμε για επάλειψη )
(τον κρόκο θα τον κρατήσουμε για επάλειψη )
200 ml γάλα
70 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
6 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μαχλέπι
4-5 δάκρυα μαστίχας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι τα 200 γρ. από το αλεύρι, τη μαγιά, 1 κ.σ. από τη ζάχαρη, το αυγό και το ασπράδι.
- Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα και τις 5 κουταλιές ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφού χλιαρύνει το μείγμα, βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
- Σε ένα γουδί ρίχνουμε τα δάκρυα μαστίχας και τα χτυπάμε με λίγη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Τη ρίχνουμε στο λεκανάκι μαζί με το μαχλέπι και προσθέτουμε, εναλλάξ, το μείγμα του γάλακτος που έχουμε ζεστάνει με το υπόλοιπο αλεύρι (τα 270 γρ.) ζυμώνοντας πολύ καλά.
- Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει και πλάθουμε τσουρέκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
- Αραιώνουμε τον κρόκο που κρατήσαμε με ελάχιστο νερό, αλείφουμε τα τσουρεκακια και ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να πάρουν χρώμα!
EXTRA TIPS:
Tη μαστίχα την έχουμε βάλει από πριν στο ψυγείο, να παγώσει κι έτσι θα χτυπηθεί και θα γίνει σκόνη πολύ πιο εύκολα, χωρίς να κολλάει!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου