Είναι τραγανά εξωτέρικα και μαλακά στο εσωτερικό τους!
Τα υλικά μας φτάνουν για 120 κουλουράκια περίπου.
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά αλεύρι μαλακό
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό βούτυρο
5 αυγά
1 φακελάκι αμμωνία
1 ποτήρι γάλα πλήρες χλιαρό
5 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας συνεχώς.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με την αμμωνία, μέχρι να φουσκώσει και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε. Υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστούμε όλο το αλεύρι.
- Για να σιγουρευτούμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα μικρό μπαλάκι ζύμης και το πλάθουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τα κουλούρια μας και τα αλείφουμε με αυγό, ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
- Ψήνουμε τα κουλούρια μας στους 200οC μέχρι να ροδίσουν, φροντίζοντας, παράλληλα, να μην παραψηθούν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου