ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ


Είναι τραγανά εξωτέρικα και μαλακά στο εσωτερικό τους!
Τα υλικά μας  φτάνουν για 120 κουλουράκια περίπου.

ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά αλεύρι μαλακό
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό βούτυρο
5 αυγά
1 φακελάκι αμμωνία
1 ποτήρι γάλα πλήρες χλιαρό
5 βανίλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας συνεχώς.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με την αμμωνία, μέχρι να φουσκώσει και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε. Υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστούμε όλο το αλεύρι.
  • Για να σιγουρευτούμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη, παίρνουμε ένα μικρό μπαλάκι ζύμης και το πλάθουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Πλάθουμε τα κουλούρια μας και τα αλείφουμε με αυγό, ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  • Ψήνουμε τα κουλούρια μας στους 200οC μέχρι να ροδίσουν, φροντίζοντας, παράλληλα, να μην παραψηθούν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια