350 ml γάλα ζαχαρούχο
250 ml γάλα εβαπορέ
1 σφηνάκι κονιάκ
500 γρ. ώριμες φράουλες
λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
1 σφηνάκι κονιάκ
500 γρ. ώριμες φράουλες
λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
2 πακέτα μπισκότα oreo γεμιστά με σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του παγωτού μας, αφήνουμε τη φυτική σαντιγί, το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τις φράουλες, στο ψυγείο για αρκετή ώρα, μέχρι να παγώσουν αρκετά.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε.
- Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τη φυτική σαντιγί και την αφήνουμε να χτυπηθεί καλά για 9-10 λεπτά περίπου. Ο χρόνος χτυπήματος είναι σημαντικός, γιατί έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε το παγωτό μας πολύ αφράτο!
- Προσθέτουμε το κρύο ζαχαρούχο και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Αδειάζουμε στον κάδο και το κρύο, εβαπορέ γάλα.
- Προσθέτουμε τις φράουλες και το κονιάκ και συνεχίζουμε την ανάδευση, μέχρι να έχουμε ενα παχύρρευστο, ομοιογενές μείγμα. Στο σημείο αυτό, μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες από κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανάλογα μέ το πόσο έξτρα χρώμα επιθυμούμε να δώσουμε στο παγωτό μας.
- Τοποθετούμε το μείγμα του παγωτού σε μπολ και το αφήνουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη.
- Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός.
- Σπάμε τα μπισκότα ( όχι θρυμματισμένα, απλώς ψιλοσπασμένα!) και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ, για να απλωθούν παντού τα μπισκότα.
- Βάζουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη, περιμένουμε να παγώσει και απολαμβάνουμε!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου