ΥΛΙΚΑ:
370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3/4 κ.γ. μπεικιν παουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
180 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
2 βανίλιες
1 πακετάκι σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο, ένα ταψάκι για muffins, από την ανάποδη πλευρά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι.
- Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε στο βούτυρο, τις βανίλιες και τα αυγά και αναμιγνύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου στο μπολ με τα στέρεα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ,έως ότου σχηματιστεί μια σταθερή ζύμη.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε απαλά με τη μαρίζ, για να μοιραστούν ομοιόμορφα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος ενός εκατοστού και κόβουμε δίσκους ,διαμέτρου 13 εκατοστών περίπου ( ή όσο χρειαστεί για να καλυφθεί η κάθε θήκη του ταψιού).
- Καλύπτουμε με τους δίσκους που κόψαμε, τις θήκες του ταψιού, και τις πατάμε ελαφρά για να αποκτήσουν λεία επιφάνεια.
- Ψήνουμε στους 180ο C για 12- 14 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρώς. Φροντίζουμε να μην παραψηθούν!
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά, με ένα μαχαιράκι,ή τη μαρίζ.
Σερβίρουμε το παγωτό μας και απολαμβάνουμε!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου