ΥΛΙΚΑ:
2 μπούτια και 1 φιλέτο στήθος από κοτόπουλο
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
1 κρεμμύδι κομμενο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κύβο λαχανικών
4 κ.σ. μπαλσάμικο ξυδι με μέλι
(αν θέλουμε προσθέτουμε και 1 κ.σ. μέλι)
(αν θέλουμε προσθέτουμε και 1 κ.σ. μέλι)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε στη χύτρα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και από τις δύο πλευρές.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη χύτρα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά μας. Τα σοταρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στη χύτρα, περιχύνουμε με το μπαλσάμικο και έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας.
- Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται - κατά προτίμηση ζεστό- και κλείνουμε τη χύτρα, αφήνοντας το φαγητό μας να βράσει για 15' το πολύ.
- Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε, αν χρειαστεί, 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου