πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
ξύδι
θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρές, παχιές ροδέλες και τις βράζουμε για 7-8 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες στο σουρωτήρι και τις κουνάμε ελαφρώς, όπως τα μακαρόνια, για αλλοιωθεί η επιφάνειά τους.(έτσι θα γίνουν πιο τραγανές στο ψήσιμο!)
- Τις απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε για 30' περίπου.
- Παράλληλα, σε ένα πιάτο ρίχνουμε το σκόρδο και το ξύσμα και το ραντίζουμε με λίγο ξύδι και λάδι.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, τις πατάμε ελαφρά με ένα μια τρυπητή κουτάλα και απλώνουμε επάνω τους το μείγμα του σκόρδου.
- Πασπαλίζουμε με θυμάρι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε τις πατάτες γα 30΄ ακόμη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου