ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΣ


ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα:
400 γρ ρεβίθια
400 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη 
1 κρεμμύδι ξερό
1 1/2 κιλό μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδο 
1 κουταλιά πελτέ
1/4 κούπας λάδι 
μαϊντανό
πιπέρι 
αλάτι
ρίγανη


EKTEΛΕΣΗ:
  • Αφού αφήσουμε τα ρεβίθια να πάρουν μια βράση, αφαιρούμε τον αφρό και προσθέτουμε το λάδι, τη ντομάτα, τον πελτέ, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα. 
  • Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και στη συνέχεια απλώνουμε τις μισές στη βάση του ταψιού ρίχνουμε τα ρεβίθια και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
  • Τέλος σκεπάζουμε με φέτες ντομάτας και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια