YΛΙΚΑ:
1 κιλό μύδια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κούπα λάδι
1 κ.σ. πελτέ
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3-4 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ρύζι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Με ένα μαχαίρι, καθαρίζουμε το κέλυφος και πλένουμε πολύ καλά τα μύδια.
- Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, χωρίς νερό και τα αφήνουμε να τραβήξουν.
- Ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι, λίγο αλάτι, με προσοχή και αρκετό πιπέρι.
- Αφού τσιγαριστούν, τα σβήνουμε με 1 ποτηράκι λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε πελτέ αραιωμένο και έπειτα, το νερό. Προσοχή, δε θέλουν πολύ βράσιμο γιατί σκληραίνουν!
- Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου