ΥΛΙΚΑ:
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ. σόδα
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚA:
αμύγδαλα φουντούκια ή καρύδια ψημένα
ξανθές σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κοσκινίζουμε 3 φορές το αλεύρι με τη σόδα.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
- Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε σιγά- σιγά τα στέρεα υλικά μας και ανακατεύουμε.
- Στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια ψημένα και ξανθές σταφίδες.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 150οC.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου