ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ


ΥΛΙΚΑ:
1/2 φακελάκι μαστίχα

λίγο καθαρό οινόπνευμα
500 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
1/2 ποτήρι του νερού βότκα ή bacardi ή τζιν
1 μπουκάλι 1/2 λίτρου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ρίχνουμε τη μαστίχα στο μπουκάλι και τη σκεπάζουμε με ελάχιστο καθαρό οινόπνευμα, ίσα- ίσα να καλυφθεί η μαστίχα.Το αφήνουμε για 5-6 ώρες, μέχρι να λιώσει η μαστίχα.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το πολύ για 10 λεπτά.
  • Αφού κρυώσει το σιρόπι, το αδειάζουμε στο μπουκάλι με τη μαστίχα και προσθέτουμε το ποτό.
  • Ανακινούμε το μπουκάλι καθημερινά για 40 ημέρες, έπειτα το σουρώνουμε με φίλτρα του καφέ σε ένα καθαρό μπουκάλι και απολομβάνουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια