ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ:


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

 350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες 
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Για την κρέμα σοκολάτας

60 γρ. κορνφλάουρ
600 γρ. γάλα πλήρες
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μέλι
100 γρ. κακάο κοσκινισμένο 
1 κ.γ.. στιγμιαίο καφέ
2 βανίλιες 
100 γρ. βούτυρο 
3 πακέτα κρουασανάκια με γέμιση μιλφεϊγ


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας. Τα βάζουμε στη φωτιά.
  • Aνακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους. 
  • Λίγο πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  • Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην πιάσει κρούστα. τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 ώρες. 
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο,τον καφέ και τις βανίλιες, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  • Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με το κορνφλάουρ, και ανακατεύουμε δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια. Πρέπει να πήξει και να γίνει μια νόστιμη κρέμα. 
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  •  Κόβουμε τα κρουασανάκια στη μέση και τα βουτάμε για λίγο σε ελάχιστο κονιάκ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε κρουασανάκια και σοκολάτα εναλλάξ μέχρι να καλυφθούν όλα από σοκολάτα.
ΕXTRA TIPS:Στη σοκολατένια κρέμα, μπορείτε να παραλείψετε το κακάο και πριν ρίξετε το βούτυρο, να προσθέσετε τεμαχισμένη κουβερτούρα.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!




Σχόλια