ΥΛΙΚΑ:
1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους
μισό πακέτο φρυγανιά τριμμένη
4 κ.σ. τυρί τριμμένο
(ρεγκάτο-κεφαλογραβιέρα κλπ)
Αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο λεμόνι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, ώστε να πλάθεται, το στραγγίζουμε καλά στο σουρωτήρι και το αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε το τυρί με την τριμμένη φρυγανιά.
- Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού, τις πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το τυρί.
- Τις βουτάμε, έπειτα, στο αυγό και ξανά στη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, χαμηλώνοντας τη φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
- Απολαμβάνουμε τις κροκέτες μας ζεστές. Αν μας αρέσει προσθέτουμε και λίγο λεμόνι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου