ΥΛΙΚΑ:
Για το κέικ:
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι πλυμένο καλά και πολτοποιημένο στο μούλτι
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. κοφτά μπέικιν
2 βανίλιες
λίγο βιτάμ για τη φόρμα
Για το γλάσο σοκολάτας:
150 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. μέλι
Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε βαθύ μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη με το μίξερ, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι, τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε.
- Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν, χτυπώντας στην χαμηλότερη ταχύτητα του μίξερ,απλά για να ενώσουμε το αλεύρι με το υπόλοιπο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα,την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
- Τοποθετούμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC στη μεσαία θέση του φούρνου μας, για 1 ώρα περίπου, μέχρι το κέικ μας να ψηθεί εσωτερικά και να ροδίσει.
- Αφού κρυώσει και το ξεφορμάρουμε ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την κρέμα γάλακτος με το μέλι.
- Σπάμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας και προσθέτουμε ελάχιστο κονιάκ.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να εχουμε ένα ωραίο γλάσο και γαρνίρουμε το κεικ μας!
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
ΠΗΓΗ: http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5509.html
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου