1 και μισό κ.γ. σόδα
1 και μισό κ.γ. baking
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
1 κούπα γάλα
μισή κούπα σπορέλαιο
1 κούπα βραστό νερό
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
200 ml κρέμα γάλακτος
ένα κουταλάκι μέλι
200 γρ.κουβερτούρα
ελάχιστο κονιάκ
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
200 ml κρέμα γάλακτος
ένα κουταλάκι μέλι
200 γρ.κουβερτούρα
ελάχιστο κονιάκ
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βραστό νερό, το οποίο προσθέτουμε στο τέλος, ανακατεύοντας και πάλι πολύ καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε κάψες, τις οποίες έχουμε τοποθετήσει στο ειδικό ταψάκι για cupcakes.
- Ψήνουμε τα κέικ μας στους 170οC για 30 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν τα κέικ μας, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι σε ένα μπολ, στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, το κονιάκ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε τα κεικ μας με το γλάσο, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός κορνέ και τα στολίζουμε κατευθείαν, πριν στεγνώσει η σοκολάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου