ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
300 γρ. ανθότυρο
200 γρ φέτα
1 ποτήρι γάλα
1 κ.γ. κορν φλάουρ
2 αυγά
1 πρέζα ζάχαρη
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το δυόσμο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κορν φλάουρ αραιωμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να δέσει.
- Αφήνουμε την ελαφριά κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την ενώνουμε με το μείγμα των τυριών.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι.
- Ανοίγουμε τα φύλλα ένα- ένα και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε κατά μήκος του φύλλου λίγη από τη γέμιση, ρολλάρουμε για να κλείσει. Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα μας και τα τοποθετούμε στο ταψί ξεκινώντας από το κέντρο, ώστε να τους δώσουμε σχήμα σαλιγκαριού .
- Λαδώνουμε καλά την πίτα μας με το πινέλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180ο C για μια ώρα περίπου, ανάλογα με το φούρνο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου