ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




ΥΛΙΚΑ:

2 φύλλα σφολιάτας
1/4 κούπας ζεστό βούτυρο
2/3 κούπας ψιλό σιμιγδάλι
4 κούπες βραστό γάλα
2 βανίλιες
2/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά και 2 κρόκους


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε μια κατσαρόλα  λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, έπειτα το βραστό γάλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη ζάχαρη και αφού πήξει το μείγμα, βάζουμε και τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας σε χαμηλή φωτιά, για να μην "κόψουν" τα αυγά! 
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο.
  • Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  • Μόλις βγει από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε τα κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια