ΥΛΙΚΑ:
2 φύλλα σφολιάτας
2/3 κούπας ψιλό σιμιγδάλι
4 κούπες βραστό γάλα
2 βανίλιες
2/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά και 2 κρόκους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, έπειτα το βραστό γάλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη ζάχαρη και αφού πήξει το μείγμα, βάζουμε και τα αυγά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας σε χαμηλή φωτιά, για να μην "κόψουν" τα αυγά!
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο.
- Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Μόλις βγει από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε τα κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου