ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΝ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ




ΥΛΙΚΑ για 12 μεγάλα ή 16 μικρά σου:

1 κούπα νερό
1/2 κούπα βούτυρο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
λίγο αλάτι


Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 
6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 κούπα φρέσκο γάλα
3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο αλάτι

     Για τη μους:

    600 γρ. κουβερτούρα
    300 γρ. γάλα
    400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


      ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:
      • Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και λίγο αλάτι, ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί και ανακατεύουμε ώσπου να σχηματιστεί μια μπάλα γύρω από το κουτάλι μας.
      • Την αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα.
      • Σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη μας με τέτοιο τρόπο ώστε το κάθε μπαλάκι να απέχει από το άλλο.
      • Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 20" και τα αφήνουμε να κρυώσουν, ενώ ετοιμάζουμε την κρέμα.
      • Αναμιγνύουμε σε μια κατσαρόλα το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα.
      • Βράζουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει. Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε τους κρόκους και βράζουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
      •  Ρίχνουμε το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
      • Γεμίζουμε τα σου κάνοντας μια μικρή τρύπα με τη μύτη του κορνέ στην κάτω πλευρά τους.

      ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
      • Σε ένα μπολ κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και βάζουμε το γάλα να βράσει σε ένα κατσαρολάκι.
      • Μόλις βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το περιχύνουμε στη σοκολάτα.Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
      • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
      • Ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά, έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.

      ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
      • Σε ένα στρογγυλό μπολ στρώνουμε μεμβράνη, η οποια θα βοηθήσει στο εύκολο ξεφορμάρισμα του γλυκού μας. 
      • Ξεκινάμε στρώνοντας λίγη από τη μους σοκολάτας και στη συνέχεια τοποθετούμε μερικά από τα γεμισμένα σου. Επαναλαμβάνουμε, φροντίζοντας να καλυφθούν τα τελευταία σου με ένα στρώμα από μους.
      • Καλύπτουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει από τα πλάγια και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να σφίξει.
      • Όταν ετοιμαστεί ξεφορμάρουμε γυρίζοντας ανάποδα το γλυκό μας σε μια πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
      • Στολίζουμε με λιωμένη κουβερτούρα, με τη βοήθεια ενός κορνέ, αφού πρώτα κρυώσει.
      • Μπορούμε, αντί για σου, να χρησιμοποιήσουμε κρουασανάκια με γεύση μιλφειγ, αφού προηγουμένως, τα έχουμε βουτήξει ελαφρά σε λίγο κονιάκ!

      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

      Σχόλια