ΥΛΙΚΑ για 12 μεγάλα ή 16 μικρά σου:
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 κούπα φρέσκο γάλα
3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο αλάτι
Για τη μους:
600 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. γάλα
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και λίγο αλάτι, ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί και ανακατεύουμε ώσπου να σχηματιστεί μια μπάλα γύρω από το κουτάλι μας.
- Την αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα.
- Σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη μας με τέτοιο τρόπο ώστε το κάθε μπαλάκι να απέχει από το άλλο.
- Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 20" και τα αφήνουμε να κρυώσουν, ενώ ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Αναμιγνύουμε σε μια κατσαρόλα το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα.
- Βράζουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει. Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε τους κρόκους και βράζουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Ρίχνουμε το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Γεμίζουμε τα σου κάνοντας μια μικρή τρύπα με τη μύτη του κορνέ στην κάτω πλευρά τους.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
- Σε ένα μπολ κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και βάζουμε το γάλα να βράσει σε ένα κατσαρολάκι.
- Μόλις βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το περιχύνουμε στη σοκολάτα.Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά, έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
- Σε ένα στρογγυλό μπολ στρώνουμε μεμβράνη, η οποια θα βοηθήσει στο εύκολο ξεφορμάρισμα του γλυκού μας.
- Ξεκινάμε στρώνοντας λίγη από τη μους σοκολάτας και στη συνέχεια τοποθετούμε μερικά από τα γεμισμένα σου. Επαναλαμβάνουμε, φροντίζοντας να καλυφθούν τα τελευταία σου με ένα στρώμα από μους.
- Καλύπτουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει από τα πλάγια και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να σφίξει.
- Όταν ετοιμαστεί ξεφορμάρουμε γυρίζοντας ανάποδα το γλυκό μας σε μια πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
- Στολίζουμε με λιωμένη κουβερτούρα, με τη βοήθεια ενός κορνέ, αφού πρώτα κρυώσει.
- Μπορούμε, αντί για σου, να χρησιμοποιήσουμε κρουασανάκια με γεύση μιλφειγ, αφού προηγουμένως, τα έχουμε βουτήξει ελαφρά σε λίγο κονιάκ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου