ΛΙΚΕΡ ΔΑΦΝΗΣ



ΥΛΙΚΑ:

25 φύλλα δάφνης πλυμένα και στεγνά
500 ml τσίπουρο

500 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα δοχείο κλείνουμε τα φύλλα δάφνης και το τσίπουρο και τα αφήνουμε για ένα μήνα σε σκιερό μέρος.
  • Έπειτα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ωραίο σιρόπι.
  • Το κρυώνουμε και το προσθέτουμε στο δοχείο με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Το διατηρούμε κλειστό για 2 ακόμη μήνες.


TIPS:

Την ίδια διαδικασία μπορούμε να ακολουθήσουμε χρησιμοποιώντας φλούδες πορτοκαλιού για να παρασκευάσουμε ένα μυρωδάτο λικέρ πορτοκάλι!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια