ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ




ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ: 

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ. μανιτάρια 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5 κ.σ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ.πελτέ 
ελαιόλαδο 
αλάτι
πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ:
1 1/2 κιλό πατάτες
1 ποτήρι γάλα

2 κ.σ βούτυρο

αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Αλευρώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια το σκόρδο.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε ώσπου να το τραβήξει όλο.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας, συμπληρώνοντας νερό όποτε χρειάζεται.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα, σκεπασμένες με νερό.
  • Αφού μαλακώσουν πολύ, αδειάζουμε το νερό.
  • Τις λιώνουμε με ένα πηρούνι ή με το ειδικό εργαλείο και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά.
  • Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Σχόλια