ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ:
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5 κ.σ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ.πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ:
1 1/2 κιλό πατάτες
1 1/2 κιλό πατάτες
1 ποτήρι γάλα
2 κ.σ βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αλευρώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια το σκόρδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε ώσπου να το τραβήξει όλο.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε το κρέας με νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας, συμπληρώνοντας νερό όποτε χρειάζεται.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα, σκεπασμένες με νερό.
- Αφού μαλακώσουν πολύ, αδειάζουμε το νερό.
- Τις λιώνουμε με ένα πηρούνι ή με το ειδικό εργαλείο και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά.
- Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου