2 κ.σ. κορν φλαουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
2 κούπες βραστό γάλα
1 βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο
ξύσμα πορτοκαλιού
λίγη άχνη ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
λίγη άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και με ένα ποτήρι με μεγάλο στόμιο κόβουμε κύκλους.
- Παίρνουμε ένα μικρότερο κυκλικό κουπάτ και το πιέζουμε στο κεντρο του κύκλου που κόψαμε.
- Το λεπτό κομματι ζύμης που περισσεύει θα το τοποθετήσουμε στην άκρη της στρογγυλής σφολιάτας, έτσι ώστε να φουσκώσει με το ψήσιμο και να συγκρατεί τη γέμιση που θα προσθέσουμε στο τέλος.
- Ψήνουμε στους 180 στον αέρα μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα μας.
- Ετοιμάζουμε, παράλληλα, την κρέμα.Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε κρόκους- αλεύρι-κορν φλαουρ- ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα, ώστε να ανακατέψουμε εύκολα το μείγμα μας.
- Αφού ζεσταθεί ελαφρώς, ρίχνουμε το καυτό γάλα ανακατεύοντας, για να μην κολλήσει η κρέμα.
- Προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και το βούτυρο.
- Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο σε ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη για να κρυώσει καλά.(η μεμβράνη να ακουμπά την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα)
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Αφού κρυώσουν οι φωλιές τις πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Έπειτα, βγάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από το ψυγείο, τη χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ και με τη βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τις φωλίτσες.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!
Πολύ ωραία συνταγή.Την κρέμα τη βάζεις καυτή στο ψυγείο;Όταν τη βγάζεις από το ψυγείο την ανακατεύεις ή τη βάζεις κατευθείαν στο κορνέ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ!Είναι, πράγματι, πολύ νόστιμο και ελαφρύ γλυκό!Η κρέμα μπαίνει κατευθείαν ψυγείο σκεπασμενη με μεμβράνη (προσοχή, η μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα).Μόλις τη βγάλουμε από το ψυγείο, τη χτυπάμε για πολύ λίγο με το μίξερ για να γίνει αφράτη!
ΑπάντησηΔιαγραφή