ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι μαλακό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 πακέτο μαλακό βούτυρο
1 γάλα εβαπορέ
100 γρ. κουβερτούρα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
- Ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά για το παντεσπάνι.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 20Χ20 και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.Ψήνουμε στους 200οC για 15'.Μόλις κρυώσει το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αναμιγνύουμε με το βούτυρο και το γάλα.
- Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για να ομογενοποιηθεί.
- Αλώνουμε σε μια λαδόκολλα το παντεσπάνι μας, το αλείφουμε με την κρέμα και το ρολάρουμε με προσοχή.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη αναμιγνύουμε με την κουβερτούρα, μέχρι να γίνει μια ωραία σοκολατένια κρέμα.
- Εναλλακτικά,μπορούμε να το διακοσμήσουμε εξωτερικά, κρατώντας λίγη από την κρέμα που φτιάξαμε, κάνοντας σχέδια με ένα κορνέ.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και το σερβίρουμε!
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου