ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
(κίτρινο-άσπρο -μαύρο ή και σε συνδυασμό)
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε με το χέρι μας.
- Ρίχνουμε και το αλάτι και συνεχίζουμε να με το αλεύρι ζυμώνοντας παράλληλα.
- Αφού ετοιμαστεί η ζύμη μας, τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί χαρτί ψησίματος, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά ο πάτος και τα πλαϊνά. Κάνουμε μερικές κάθετες ψαλιδιές στο χαρτί που καλύπτει το πλαϊνό μέρος του ταψιού, για να μείνει ίσιο και να βγει εύκολα μετά το ψήσιμο.
- Ισιώνουμε καλά με τα χέρια μας το ζυμάρι μέσα στο ταψί και με όλη μας τη δύναμη πατάμε τη σφραγίδα στο κέντρο του.
- Περιμετρικά της σφραγίδας κάνουμε 12 τρυπούλες με ένα καλαμάκι για σουβλάκι, βοηθώντας το έτσι να ψηθεί ομοιόμορφα. Έπειτα, το αφήνουμε σε σβηστό φούρνο μέχρι να δούμε ότι φουσκώνει ικανοποιητικά.
- Ψήνουμε στους 200oC, στις αντιστάσεις για 1 ώρα (ανάλογα πάντα με το φούρνο). Μετά το πρώτο μισάωρο σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος το ταψί μας για ένα τέταρτο. Κατά το τελευταίο τέταρτο, το αφήνουμε να ψηθεί ΜΟΝΟ από κάτω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου