Η ΑΠΟΛΥΤΗ SERANO TOY ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ


ΥΛΙΚΑ:
Για το παντεσπάνι:
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο

5 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
250 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη

λίγο κονιάκ
Για την ιταλική μαρέγκα:
40 γρ. νερό
180 γρ. ζάχαρη
3 ασπράδια (90 γρ.)
Για την κρέμα:
270 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
1 δόση ιταλική μαρέγκα (αυτήν που φτιάξαμε)
120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτά το κοσκινισμένο κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  • Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º-170°C για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί στους 50°C και ανακατεύουμε με την ιταλική μαρέγκα* (να είναι χλιαρή) και τα 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ:
  • Κόβουμε τη βάση σε 3 οριζόντιες φέτες.
  • Τοποθετούμε τη μία σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ., τη βρέχουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με ένα μέρος της κρέμας, συνεχίζουμε με μία ακόμη φέτα, την οποία βρέχουμε επίσης με το σιρόπι, καλύπτουμε με κρέμα και τελειώνουμε με την τρίτη φέτα από τη βάση.
  • Βρέχουμε με το σιρόπι και γαρνίρουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα με τη βοήθεια ενός κορνέ. Το γλυκό αυτό το σερβίρουμε αφού το αφήσουμε για 10 λεπτά εκτός ψυγείου.
*ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει στους 124-125°C.
  • Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και αδειάζουμε μέσα σ' αυτά το σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.


ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Σχόλια