ΑΦΡΑΤΑ COOKIES ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ





ΥΛΙΚΑ:
4 ασπράδια
50 γρ. ζάχαρη

135 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
170 γρ. ζάχαρη
10 γρ. κακάο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ:
200 γρ. λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
120 ml κρέμα γάλακτος



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα 2 από τα ασπράδια με τα 50 γρ. ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα, για να γίνουν μαρέγκα.
  • Αναμιγνύουμε σε μπολ το αμύγδαλο με τα 170 γρ. ζάχαρη και το κακάο με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε και τα άλλα 2 ασπράδια και αφού τα ανακατέψουμε καλά, ενώνουμε με τη χτυπημένη μαρέγκα.Συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.
  • Με ένα κορνέ σχηματίζουμε τα μπισκότα μας σε στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα και τα ψήνουμε στους 180ο C για 12 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την ενσωματώνουμε στη σοκολάτα, τα ομογενοποιούμε και κρυώνουμε το γλάσο.Για να το χρησιμοποιήσουμε  μπορούμε, αν θέλουμε να το ζεστάνουμε σε μπεν μαρι ή στα μικροκύματα.
  • Μόλις κρυώσουν τα cookies τα γλασάρουμε και τα διακοσμούμε !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Σχόλια