ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ





ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
2/3 κούπας λιωμένο βούτυρο


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ. γλυκόζη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:
3 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. κορν φλαουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
2 κούπες βραστό γάλα
1 βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα σαντιγύ(προαιρετικά)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



  • Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε τρεις λωρίδες.Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε όπως τα τυροπιτάκια, αλλά πολύ ελαφρά για να υπάρχει αρκετός αέρας ανάμεσα στα φύλλα.Για κάθε τριγωνάκι χρησιμοποιούμε 2 μακρόστενες λωρίδες.
  • Τα τοποθετούμε στο ταψί σε αντικολλητικό χαρτί, τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 200οC, για 30΄.
  • Αφήνουμε τα τρίγωνα να κρυώσουν και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα χαράζουμε από τη μία πλευρά και αδειάζουμε λίγο από το εσωτερικό τους για να τα γεμίσουμε αργότερα.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.Το αφήνουμε να βράσει για 5'.
  • Ρίχνουμε λίγα- λίγα τα κρύα τρίγωνα στο ζεστό σιρόπι για να σιροπιαστούν και από τις 2 πλευρές.
  • Ετοιμάζουμε, παράλληλα, την κρέμα.Σε μια αλλη κατσαρόλα ανακατεύουμε κρόκους- αλεύρι-κορν φλαουρ- ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα, ώστε να ανακατέψουμε εύκολα το μείγμα μας.
  • Αφού ζεσταθεί ελαφρώς, ρίχνουμε το καυτό γάλα ανακατεύοντας, για να μην κολλήσει η κρέμα.
  • Προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και το βούτυρο και αφού κρυώσει την αναμιγνύουμε με τη σαντιγύ.
  • Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο σε ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη για να κρυώσει καλά.(η μεμβράνη να ακουμπά την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα)
  • Με τη βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε τα τρίγωνα με μπόλικη κρέμα ζαχαροπλαστικής.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Σχόλια