ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ





ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ:


200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:

4 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
25 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 βανίλια
350 ml γάλα

και 1 πακέτο μίνι κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέιγ, ραντισμένα με λίγο κονιάκ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί,την αναμιγνύουμε με την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει μια γυαλιστερή κρέμα.Τη φυλάσσουμε στο ψυγείο.                         
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού και το περιχύνουμε στα αυγά, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά μέχρι να έρθει σε ήπιο βρασμό. Πρέπει να βράσει για να πήξει.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε όλη την ώρα με έναν αυγοδάρτη για 2 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και  αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε λίγη από την κρέμα ζαχαροπλαστικής, έπειτα, προσθέτουμε τα κρουασανάκια εδώ κι εκεί και περιχύνουμε πάλι με κρέμα μέχρι να σκεπαστούν.Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολατένια κρέμα.

Διακοσμούμε με σαντιγύ, αμύγδαλο φιλέ ή ό,τι μας αρέσει και.............

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Σχόλια