ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ:
3 κ.σ. αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
2 κούπες βραστό γάλα
1 βανίλια
2 κουταλιές βούτυρο
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε κρόκους- αλεύρι-κορν φλαουρ- ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο κρύο γάλα, ώστε να ανακατέψουμε εύκολα το μείγμα μας.
- Αφού ζεσταθεί ελαφρώς, ρίχνουμε το καυτό γάλα ανακατεύοντας, για να μην κολλήσει η κρέμα.
- Προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και το βούτυρο.
- Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο σε ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη για να κρυώσει καλά.(η μεμβράνη να ακουμπά την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου