ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ


ΥΛΙΚΑ: 

1 πακέτο σφολιάτα ( 2 φύλλα ανά συσκευασία)
700 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος


160 γρ. ζάχαρη

80 γρ. κορν φλαουρ
2 βανίλιες
2 αυγά ολόκληρα
6 κρόκοι αυγών
(160 γρ. κουβερτούρα για σοκολατένια κρέμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια το κορν φλαουρ.
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους, αδειάζουμε μέσα το 1/3 της κρέμας και ανακατεύουμεγια να διαλυθούν καλά.
  • Έπειτα, τα ενσωματώνουμε πάλι στην κατσαρόλα με την κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλάμέχρι να δέσει το μείγμα.Αν θέλουμε να κάνουμε σοκολατένια κρέμα, στο σημείο αυτό προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. 
  • Την αδειάζουμε σε ένα σκεύος,τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη ,για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στο μεγάλο ταψί του φούρνου και τα τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα πηρούνι.Ψήνουμε στο φούρνο στους 170oC (ανάλογα πάντα με το φούρνο) για 30 λεπτά από τη μια πλευρά για 30',έπειτα τα βγάζουμε και τα πατάμε ελαφρώς και τα αναποδογυρίζουμε για να ψηθούν για άλλα 30' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Μόλις κρυώσουν, τοποθετούμε το ένα  φύλλο σε μια πιατέλα, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας, μετά το άλλο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω.
  • Στο σημείο αυτό μπορούμε να χτυπήσουμε 300 ml κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη και να φτιάξουμε μια ωραία σαντιγύ για να γαρνίρουμε το γλυκό μας.
  • Πασπαλίζουμε με λίγα θρύμματα από τη σφολιάτα μας, ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλλα.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!! 


Σχόλια