ΜΠΡΙΖΟΛA "ΑΦΡΟΣ"






Μαρινάρουμε τις μπριζόλες μας σε:
  • 1 ποτήρι (νερού) κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι 
και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Για το ψήσιμο:
  • 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι
  • λίγο νερό
  • ρίγανη
Απλώνουμε τις μπριζόλες στο ταψί και τις καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας και το σκόρδο.
Τέλος, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200οC για περίπου 1 ώρα, αφού στα μισά το γυρίσουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


                                                                            

Σχόλια