ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ





ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αμύγδαλα ωμά
1 κιλό ζάχαρη άχνη


1 ασπράδι αυγού
λίγο ανθόνερο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



  • Αλέθουμε πολύ καλά τα αμύγδαλα ώσπου να γίνουν αλοιφή.
  • Κρατάμε στην άκρη μια μικρή ποσότητα από την άχνη και μεταφέρουμε την υπόλοιπη σε μια λεκανίτσα μαζί με το αμύγδαλο.
  • Προσθέτουμε το ασπράδι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  • Περιχύνουμε με λίγο ανθόνερο και συνεχίζουμε το καλό ζύμωμα.
  • Φτιάχνουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
  • Σε ένα ταψί, απλώνουμε τη ζάχαρη άχνη που είχαμε φυλάξει και τοποθετούμε επάνω τα αμυγδαλωτά, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά τους με ζάχαρη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια