ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
λίγο μπαχάρι ολόκληρο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε το λάδι σε χαμηλή κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε το κοτόπουλο έτσι ώστε να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά και στη συνέχεια το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά μας και βράζουμε σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα.Στα πρώτα 20'-30' βρασμού αφαιρούμε το στήθος του κοτόπουλου αν έχει ψηθεί, για να μη σκληρύνει.Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί για να μη στεγνώσει το φαγητό.
- Τέλος, βράζουμε τα μακαρόνια της επιλογής μας σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σερβίρουμε με το κοτόπουλο.Προσθέτουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας (μυζήθρα, γραβιέρα, κλπ...)
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!
πολύ ωραίο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφή