ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ




ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό φρέσκα βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη


2 ξύλα κανέλλας σπασμένα
10-12 γαρύφαλλα
1/2 λίτρο κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



  • Πλένουμε τα βύσσινα με τα κοτσάνια και τα κλείνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κονιάκ, σε ένα μπουκάλι και το αφήνουμε στον ήλιο για 40 μέρες.
  • Όταν θα είναι έτοιμο, τα βύσσινα θα έχουν μαζέψει σαν σταφίδες. Το σουρώνουμε με ένα φίλτρο καφέ  ή ένα τουλπάνι, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε το ποτό μας και πάλι στον ήλιο.
  • Μετά από 3 ημέρες το φιλτράρουμε για τελευταία φορά.Αφαιρούμε τα βύσσινα ή τα κρατάμε ,ανάλογα με τα  γούστα μας!
Το ποτό μας είναι έτοιμο για να το μοιραστούμε με την οικογένεια και τους καλεσμένους μας!


ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!


Σχόλια