Η ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

240 ml νερό (πιθανόν να χρειαστεί λίγο παραπάνω)
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. ελαιόλαδο



Υλικά:

κέτσαπ
ρίγανη
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
10 φέτες μπέικον
1/2 κιλό πάριζα τριμμένη
1/2 κιλό τυρί gouda τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά



  • Σε μία λεκανίτσα με το χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγια, τη ζάχαρη, λίγο αλεύρι και τα ανακατεύουμε ελαφρώς με το χέρι μας για να ομογενοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να σφίξει και να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
  • Έπειτα, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα και το αφήνουμε μέσα στη λεκάνη, σκεπασμένη με μια πετσέτα στο σβηστό φούρνο, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας και ανοίγουμε μέσα το ζυμάρι με τα δάχτυλά μας, ισιώνοντάς το ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Αλείφουμε την κέτσαπ, πασπαλίζουμε με ρίγανη και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μανιτάρια το μπέικον και από πάνω την τριμμένη πάριζα και το τριμμένο τυρί. Τελευταία βάζουμε την πιπεριά σε λεπτές φέτες. 


Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 25'-30' περίπου!





KΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!

Σχόλια