ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
125 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο σε σκόνη
60 γρ. ασπράδια αυγών
50 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
10 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. κουβερτούρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ:
380 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο
380 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
230 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
- 500 γρ. φρέσκες φράουλες πολτοποιημένες
- 50 γρ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη, το κορν φλάουρ, το αμύγδαλο και το ασπράδι αυγού.
- Ομογενοποιούμε πολύ καλά με το μείγμα σοκολάτας.
- Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκατοστών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 13-14 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μην ξεροψηθεί το μπισκότο. Αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
- Χτυπάμε τα 230 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
- Βράζουμε τα 380 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
- Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
- Βράζουμε το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και αποσύρουμε.
- Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ρίχνουμε στις φράουλες που βράζουν για να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες πολτοποιημένες φράουλες.
- Αδειάζουμε σε ένα χαμηλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 βράδυ. Μπορούμε να το φτιάξουμε ακόμα και 1-2 ημέρες νωρίτερα.
- Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών βάζουμε το μπισκότο και καλύπτουμε με τη μισή από τη κρέμα σοκολάτας.
- Ξεφορμάρουμε το παγωμένο ζελέ, το βάζουμε πάνω από την κρέμα και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να ξεπαγώσει το ζελέ προτού το σερβίρουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα ή κομμάτια φράουλας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου