ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
125 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ασπράδια αυγών
50 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά 
10 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. κουβερτούρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ:
380 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο 
380 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά 
230 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:
- 500 γρ. φρέσκες φράουλες πολτοποιημένες
- 50 γρ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.) 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. 
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη, το κορν φλάουρ, το αμύγδαλο και το ασπράδι αυγού. 
  • Ομογενοποιούμε πολύ καλά με το μείγμα σοκολάτας. 
  • Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκατοστών. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 13-14 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μην ξεροψηθεί το μπισκότο. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

  • Χτυπάμε τα 230 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
  • Βράζουμε τα 380 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:

  • Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. 
  • Βράζουμε το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και αποσύρουμε. 
  • Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ρίχνουμε στις φράουλες που βράζουν για να διαλυθεί. 
  • Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες πολτοποιημένες φράουλες. 
  • Αδειάζουμε σε ένα χαμηλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 βράδυ. Μπορούμε να το φτιάξουμε ακόμα και 1-2 ημέρες νωρίτερα.
  • Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών βάζουμε το μπισκότο και καλύπτουμε με τη μισή από τη κρέμα σοκολάτας.
  •  Ξεφορμάρουμε το παγωμένο ζελέ, το βάζουμε πάνω από την κρέμα και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να ξεπαγώσει το ζελέ προτού το σερβίρουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα ή κομμάτια φράουλας. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Συνταγή Σ. Παρλιάρου

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια