ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό καλαμάρια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο χυμό λεμονιού
1 κούπα ρύζι
1 συσκευασία ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 συσκευασία ντοματάκι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
aλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα ξεχωρίζουμε από το υπόλοιπο σώμα.
- Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τα πλοκάμια ψιλοκομμένα.
- Ρίχνουμε το μαϊντανό,το χυμό λεμονιού το μισό ντοματάκι, αλάτι-πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι με 2 κούπες νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι.
- Γεμίζουμε τα καλαμαράκια,τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα στο άνοιγμα και τα βάζουμε στο ταψί.
- Περιχύνουμε με τη ντομάτα που περίσσεψε, λίγο νερό, λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Τα ψήνουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου(ανάλογα πάντα με το φούρνο).
- Προς το τέλος το ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα προσέχοντας, παράλληλα, ώστε να μην παραψηθεί.
- Συνοδεύουμε αν θέλουμε με πατάτες φούρνου.
ΤΙPS:
- Φροντίζουμε να μη γεμίσουμε μέχρι πάνω τα καλαμαράκια, έτσι ώστε να μην ξεχειλίσει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
- Με ένα ποτηράκι ούζο θα είναι ο καλύτερος συνδυασμός!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου