ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ





ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό καλαμάρια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο χυμό λεμονιού

1 κούπα ρύζι
1 συσκευασία ντοματάκι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο

aλάτι

Πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  • Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα ξεχωρίζουμε από το υπόλοιπο σώμα.
  • Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τα πλοκάμια ψιλοκομμένα.
  • Ρίχνουμε το μαϊντανό,το χυμό λεμονιού το μισό ντοματάκι, αλάτι-πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι με 2 κούπες νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι.
  • Γεμίζουμε τα καλαμαράκια,τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα στο άνοιγμα και τα βάζουμε στο ταψί.
  • Περιχύνουμε με τη ντομάτα που περίσσεψε, λίγο νερό, λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τα ψήνουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου(ανάλογα πάντα με το φούρνο).
  • Προς το τέλος το ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα προσέχοντας, παράλληλα, ώστε να μην παραψηθεί. 
  • Συνοδεύουμε αν θέλουμε με πατάτες φούρνου. 



ΤΙPS:



  1. Φροντίζουμε να μη γεμίσουμε μέχρι πάνω τα καλαμαράκια, έτσι ώστε να μην ξεχειλίσει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
  2. Με ένα ποτηράκι ούζο θα είναι ο καλύτερος συνδυασμός!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Σχόλια